خانم دکتر نرگس حسینی اظهار داشت: کلیه اجزای قابل استفاده دام اعم از قسمت های خوراکی و غیر خوراکی جزو فراورده های خام دامی محسوب شده و نظارت بر استحصال، فراوری، حمل و عرضه آن بر عهده کارشناسان دامپزشکی می باشد. از جمله این فراورده های دامی، پشم و موي گوسفند و بز، کرک شتر همچنین پوست انواع دام به صورت خام و فراوری شده است. بنابراین استحصال، فراوری و حمل و نقل کود، پشم، مو، کرک و پوست خام و یا فراوری شده صرفا با اخذ مجوز دامپزشکی مجاز می باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: پشم، مو و کرک باید از دام زنده و سالم تهیه شده و گله مورد نظر می باید عاری از امراض واگیر و خطرناک دامی و مشترک نظیر شاربن، آبله و تب برفکی باشد و پس از شستشو با محلول آب و برخي تركيبات شيميايي ، ضدعفونی لازم صورت گرفته و بعد از مرحله خشک شدن، محموله به صورت عدل و یا با بسته بندی بهداشتی توسط کامیون های سرپوشیده حمل شود.
مسئول قرنطینه اداره کل دامپزشکی استان یزد در خصوص مراحل آماده سازی پوست تازه به منظور حمل توضیح داد: پوست تازه استحصال شده باید عاری از فضولات دام و خونابه حاصل از کشتار بوده و دارای گواهی بازرسی بهداشتی دامپزشکی باشد و پس از آن در زمان تعیین شده مراحل آبگیری و نمک سود کردن صورت گرفته و تنها در این حالت امکان اخذ مجوز بهداشتي نقل و انتقال پوست در سطح کشور وجود دارد.
حسینی در مورد پوست های فراوری شده مانند سالامبور و وت بلو گفت: پوست سالامبور که در مراحل اولیه با نمک و اسید ضدعفونی گردیده است در مراحل بعدی باید از آلودگی های ثانویه حفظ شده و رطوبت آن در حد لازم نگه داشته شود. در مورد پوست وت بلو نیز رعايت شرايط حمل در کیسه های پلاستیکی به دور از هوا و عاری از قارچ زدگی الزامی می باشد.
در همین راستا اداره کل دامپزشکی استان یزد طی یکسال گذشته تاکنون، گواهی بهداشتی- قرنطینه ای 88000 جلد پوست سالامبور را به سیستان و بلوچستان جهت صادرات به پاکستان صادر کرده است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 18,نوامبر,2024